Waar
Home Up

 

 

Waar kunt u uw taalvaardigheid oefenen?


 

Tijdens uw opdrachten in het buitenland of aldaar met vakantie had u zich graag met de lokale gemeenschap willen integreren, maar het gemis aan vertrouwen in uw schoolse kennis van het Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Engels vormde daartoe een belemmering.  Hoe lost u zulk probleem op? Velen doen het door zich in te schrijven voor taallessen, wat op zich zeker goed is. Maar daarbij kan het gevoel ontstaan dat u in een te grote klas te vertoeft en dat de mondelinge taalvaardigheid beneden peil blijft.

 

Hieraan wil een taalclub verhelpen, door de kans te bieden om een vreemde taal te gebruiken in informele omgeving, desnoods als aanvulling op het lessenpakket.  De Cercle Royal Polyglotte de Waterloo asbl vormt dergelijke club.  Tegen een bescheiden jaarlijkse bijdrage, is het een middel bij uitstek voor mensen die de kennis van één of meer vreemde talen willen verbeteren.

 

Praktisch gezien, kunnen de leden van de CPW deelnemen aan gesprekrondes over om het even welk onderwerp in de taal van de betrokken “tafel”. Zij die de taal vloeiend spreken zullen de fouten corrigeren; maar toch is een degelijke basiskennis van de betrokken taal nodig om te kunnen deelnemen, vooral daar er geen formele lessen worden gegeven.

 

De bijeenkomsten vinden elke dinsdagavond plaats en de club verwelkomt van harte nieuwe leden.  Verscheidene nationaliteiten zijn vertegenwoordigd en de beschikbare talen zijn afhankelijk van de leden die elke week deelnemen.

 

Heeft u interesse, kom dan gerust langs op om het even welke dinsdagavond, vanaf 20.00h in de ruime foyer van de Tennis Club de Waterloo (achter het Ibis-hotel).  Neem contact op met de secretaris voor meer informatie, Stéphane Lommaert op het nr. 0474 64 43 51 (’s avonds) of stuur een e-mail naar s.lommaert@skynet.be.

Om meer over de geschiedenis van de club te weten, druk hier.

Om meer over de ambtenaren van de club te weten, druk hier.